arrow_back

Infantil
Com ho fem?

Nosaltres som la classe de... 

Les girafes, les papallones, els cocodrils, els dragons... A principi de curs, els infants són els encarregats d’escollir el nom de la classe que els identificarà. Amb el nom triat s'inicia un petit projecte mitjançant el qual durant tot l'any aniran aprenent coses entorn el nom escollit.


La nostra mascota

Una bona manera d’adquirir el sentiment i la consciència de pertànyer a un grup és sovint a partir d’un element. Per això, a l'Educació Infantil  tenim les nostres mascotes: en Piguetes,en Banyetes i en Set-Ciències que ens acompanyen durant els cursos de P3, P4 i P5.

Cada alumne de la classe s'emporta la mascota a casa per tal de passar un cap de setmana amb ell i compartir l'experiència amb la seva família. Dilluns torna la mascota a classe i explica a la resta la seva vivència.


Aquesta setmana sóc protagonista

A P3 es dedica una setmana a cada alumne de la classe: "Sóc Protagonista". Durant aquests dies, l'alumne serà el personatge principal, i mitjançant fotografies, joguines i objectes personals, cada dia explicarà alguna cosa de la seva vida. D'aquesta manera es reforça l'aprenentatge de les habilitats socials, la integració i s’afavoreix a la comunicació i expressió verbal de l’infant.


Com em sento avui?

Per treballar les emocions, i aprendre a reconèixer les pròpies i les dels altres, a la classe tenim "El tren de les emocions". A cada aula hi ha un tren, on cada vagó representa un estat anímic diferent: alegria, tristesa, por... Amb aquesta activitat pretenem treballar com es senten els nens segons la situació que estiguin visquent i així, aprenguin a expressar els seus sentiments.


Anem a fer una volta?

On anem avui? ... Al parc o al bosc,  a la fruiteria o a la peixateria, a observar edificis o a veure els policies municipals...

Els nens i nenes creixen, i dia a dia van descobrint aquest món proper que els envolta. Sovint sortim per observar i explorar aquest entorn immediat que tenim i veure en directe allò que estem treballant a l'aula. La nostra escola té un munt de possibilitats on anar, està ubicada en un espai privilegiat: tenim moltes coses per veure i viure al nostre entorn.


Quin taller toca?

Taller lògico-matemàtic, Taller visual-espacial, Taller Lingüistico-Verbal...? Un cop a la setmana es realitzen "Els Tallers". Es fan arribar als nens i nenes diverses propostes que estimulin el seu desenvolupament global. Per portar-los a terme, es barregen les dues classe del mateix nivell i es reparteixen en tres grups. Cadascun anirà amb una mestra diferent.

Al llarg de tres setmanes, aniran passant pels diferents tallers i, a partir de les activitats que es proposen i les diverses experiències dirigides, contribuirem al desenvolupament de diferents capacitats dels infants.


Fem créixer l'artista que portem dins

Al llarg de l'etapa d’educació infantil, volem apropar als nens i nenes la vida i obra de diferents artistes de la pintura, escultura i arquitectura: Pollock, Miró, Picasso...

Els nens i nenes, al llarg del curs, realitzem varies sessions i anem coneixent la vida de l’artista, l'estil que el va caracteritzar, ... descobrim les seves obres, i a partir d'aquestes elaborem les nostres donant la nostra pinzellada particular.


Juguem i treballem

Els racons ens permeten organitzar l'aula en petits grups, cadascun dels quals realitza una tasca determinada i diferent. Poden ser de treball: grafisme, càlcul, seriacions, Ipad... o de joc: construccions, la cuineta, trens, nines... Segons el tipus d'activitat alguns racons necessiten ser dirigits pel mestre, en d'altres els nens i les nenes poden funcionar amb força autonomia. Els racons ajuden a potenciar la iniciativa i el sentit de la responsabilitat. Treballar d'aquesta manera permet dedicar una atenció més individualitzada, planificant activitats d'aprenentatge adaptades als coneixements previs de cada infant.


M'agrada anar de colònies amb tots els meus amics

A P4 i P5, l'escola ofereix passar dos dies de colònies. Una nova experiència que permet potenciar la convivència entre els companys, i el coneixement i l'aprenentatge a través del contacte directe amb el medi natural. Al llarg d'aquests dies, els infants descobriran moltes coses, realitzaran passejades, gimcanes, tallers i jocs i, amb l'ajut dels educadors, viuran una experiència personal molt enriquidora.


El conte viatger

A partir del segon trimestre, els nens i nenes de P5, ens convertim en escriptors dels nostres propis contes!!!! Cal transmetre als alumnes el valor de saber llegir i escriure, i això és el que pretenem amb aquesta activitat de lecto-escriptura: que gaudeixin i aprenguin mentre confeccionem entre tota la classe i les famílies un conte. Gràcies a aquesta activitat descobrim el món màgic de la lectura i l'escriptura.

search