arrow_back

Verema
1r Primària

Les nenes i els nens de primer de Primària van anar al setembre a la Granja Montcau per fer la verema. Per què vam proposar aquesta  activitat? La verema és la recol·lecció o collita del raïm per la producció del vi i té lloc a la tardor.

El Maresme va ser un lloc on es va conrear la vinya durant molts anys, si bé, mica en mica, els terrenys destinats a aquest conreu han anat desapareixent. La història de la vinya al Maresme es remunta a l’època romana, a la regió anomenada Laietània, que anava des de la desembocadura del Tordera fins al massís del Garraf.

Conèixer la verema ens aproxima al treball al camp: tallar el raïm a la vinya, veure’n les diferents varietats, posar el raïm a les portadores, trepitjar-lo i fer el most... I aquest coneixement implica tots els sentits: vista, oïda, tacte, gust i olfacte, per la qual cosa esdevé una experiència plenament sensorial. Però, també, ens apropa a la “festa” de la verema, recordant com en el passat, aquells que havien fet la recollida del raïm, celebraven amb una festa la fi de les llargues i dures jornades de treball, fruit d’això, hi ha un munt de cançons, poemes i danses relacionades amb la verema.

L’activitat queda emmarcada dins el treball que fem a l’escola a la tardor i pretenem mantenir una tradició de la nostra terra.

Aquesta activitat és plenament fidel als ideals de la nostra escola: donem a conèixer i participem de tradicions del nostre país, mantenim contacte amb la natura i fem un aprenentatge actiu i vivencial.

search