arrow_back

Excursió a Girona
P5

Carrers i carrerons, places, muralles, esglésies, escultures... tot això i més, és el que anem a veure ja fa uns anys a la històrica ciutat de Girona.

La nostra passejada comença creuant el riu Onyar, pel Pont de St. Feliu, on fem la primera aturada a la plaça que porta aquest mateix nom. Aquí és on els nens i nenes comencen la seva aventura per aquesta ciutat.

“Aquí teniu nois, un mapa de Girona”-. Això és el que els diem tan sols només arribar al punt de sortida del barri que visitarem. La cara dels nens i nenes és de sorpresa, curiositat, emoció... Què és el que passa?

El plànol, va acompanyat d’unes imatges de llocs emblemàtics que visitarem i són ells, els qui han de descobrir on s’amaguen aquest racons de la ciutat. Per tant ulls ben oberts i.... a passejar!

De seguida, ja trobem el primer que buscàvem. Si us diem –“només podràs tornar a Girona si has fet un petó al cul de la lleona”- segur que molts de vosaltres ja sabeu de que estem parlant, de l’escultura de “La lleona”. Allí fem una breu explicació de la peça i els expliquem la llegenda que l’envolta. Això provoca rialles i els desperta la curiositat en els infants. Col·loquem un gomet sobre la imatge trobada i apa, continuem la nostra ruta.

D’aquesta manera, seguint el fil d’aquesta activitat, durant tot el matí i fins l’hora de dinar, ens endinsem dins el Barri Vell, on passegem, busquem, descobrim, observem... tot el que tenim al nostre voltant i fins i tot, ens fixem en els més petits detalls que es poden trobar en una població.

Recordem, que la primera vegada que vam fer aquesta sortida, l’actitud i la manera en que ho van viure els nens i nenes, ens van reafirmar, que havíem escollit bé la ciutat a visitar. Ells s’ho passen bé i es senten bastant lliures fent d’exploradors pels carrers i places, observant i buscant allò que els crida l’atenció i al mateix moment van aprenent.

Que els nens descobreixin el seu entorn i vegin que podem trobar moltes coses que a vegades ens passen desapercebudes, i que a cada racó, sigui de ciutat, poble, vila... hi ha la seva història o curiositat, és el que pretenem amb aquesta sortida. Esperem doncs, que aquest petit gra de sorra, contribueixi a obrir la visió als nens de tot allò que els envolta.

search