arrow_back

Sessions d'ació tutorial (Mindfulness)
3r Primària

Davant els temps exigents que ens toca viure i la manera de fer frenètica de la societat d’avui en dia on tot són presses i es valora el fer i fer sense parar, més que no pas el ser, els nens/es es troben amb la necessitat de trobar una mica de tranquil·litat tan física com mental. Actualment, ens trobem un gran volum de nens inquiets, dispersos, que els costa conciliar el son o que estan estressats. Amb aquestes premisses, com podem ajudar-los a calmar-se, a relaxar-se i a concentrar-se des de l’escola?

Reflexionant-hi, hem conclòs que una eina útil podria ser la meditació. Fins fa relativament poc, la meditació per a nens era un camp molt desconegut, però cada cop són més els estudis que ho investiguen. De fet, Eline Snel, basant les seves tècniques amb el mètode de mindfulness, ha demostrat que els nens que practiquen aquests exercicis, dormen millor, estan més concentrats i serens i es senten més segurs.

Quan parlem de mindfulness ens referim a l’aptitud de la ment d’estar conscientment presents, és a dir, comprendre què és el que està passant, des d’una actitud oberta i amable, sense jutjar ni ignorar les coses, estant aquí present, en aquest moment.

Així doncs, hem iniciat aquests exercicis de meditació amb els alumnes de 3r de primària, per tal, que prenguin consciencia d’aquesta estratègia i puguin aplicar-la, si ho volen, en les diverses situacions que presenta la vida. A continuació, us mostrem un recull de fotografies realitzant aquests exercicis d’atenció plena.

search