arrow_back

Advent

S’apropa Nadal. Segur que en aquests dies de festa, aneu a algun dinar familiar. Aquests dinars són molt especials i requereixen d’una preparació feta a consciència. Per nosaltres, el Nadal també és un dia molt especial; com ja sabeu celebrem el naixement de Jesús. I també necessitem una preparació per arribar a aquesta celebració amb el cor i l’esperit a punt. Aquesta preparació és l’Advent.

Un exemple de les moltes i variades activitats que hem preparat per preparar l’arribada del Nadal és el calendari: L’Advent de les emocions. Cada dia es destapa el full del calendari i descobreixen una nova i emocionant proposta d’acció per portar a terme durant el dia. Per exemple: Digues ho sento, Vull canviar..., parla sense ofendre, etc.

Així, durant el temps d’Advent van adquirint eines per poder gestionar bé les seves emocions i així comprendre més i millor als altres.

Per iniciar l’Advent fem una trobada conjunta dels alumnes de cada edifici en la que ja s’ha convertit en tradició aprendre i cantar la cançó “No dormiu” del grup Kairoi.


No dormiu (Kairoi)
Vull que el meu Nadal no se m'escapi de les mans.

Viatjar pel meu carrer, canviar els meus ulls cansats de jutjar.

He buscat felicitat, allunyant-me sempre del teu costat.

He oblidat els meus germans, 

esperant omplir-me d'or les meves mans.

 

No dormiu, que vindrà un nen,

que vindrà Jesús, que vindrà Déu (2)

 

Sempre he trobat en tu un consol de veritat.

I potser no he estat atent en escoltar en qui en mi vol confiar.

He volgut ser perdonat, i a qui m'ha fet mal l'he deixat plorant.

Insensible, sense amor davant l'odi, la injustícia i el dolor.

 

Vull tenir-te a tu, Senyor Jesús, al meu costat.

Regalant somriures oberts als homes marcats per manca d'amor.

Abraçar el nen marginat, animar l'alcohòlic i el malalt.

Despullar-me del que tinc, 

fent-me pobre entre els més pobres, seguint-te a tu.


L’últim dia del primer trimestre ens tornem a trobar a la mateixa sala per tal que els alumnes de cada curs exposin un resum de les seves reflexions i actuacions durant les quatre setmanes d’advent i arribar a la conclusió de que, ara sí, estem preparats per celebrar el Nadal. Alhora, aprofitem la trobada per recitar el poema de Nadal que cada classe a après per dir a casa seva en tant tradicional diada. I acabem amb una bona cantada de les nadales que han anat aprenent a l’aula de música.

search